Over Ons

Mijn naam is Sietze Bron ik ben geboren in 1964 en getrouwd met Itteke. Samen hebben we twee dochters Lienke en Marrit. En hebben wij een hond Basco. Ik ben in 1979 samen met mijn neef lid geworden bij de Gevleugelde Vrienden in Jubbega. Daarvoor ging ik al met mijn opa op de bromfiets naar de club. In 1985 ben ik samen met mijn broer Bart op het huidige adres begonnen, onder de naam Gebr. Bron. (ook mijn oudste broer Brugt houd postduiven). Tegenwoordig zit ik al zo’n 25 jaar in het bestuur van onze vereniging. Later toen mijn broer op eigen erf begon, ben ik alleen doorgegaan. De prestaties werden stukken beter toen ik de kweekduiven van J. de Vries en zn. uit Hoornsterzwaag kreeg omdat die ophield met de duivensport. In 2014 zijn Bart en ik weer samen gaan spelen. Dit omdat het samen toch gezelliger is dan alleen , plus dat je wat meer tijd over houd voor andere dingen en de kosten kunt delen.

Hallo , mijn naam is Bart (achternaam kun je wel raden ) ben getrouwd met Ria . Wij wonen ook in jubbega met onze zonen Jasper en Thomas en onze honden Rex  en Simba . Ook ik zit in het bestuur van de Gevleugelde Vrienden en daar ben ik vluchtpenningmeester . Zoals hier boven besproken waren we eerst een combinatie maar door opgroeiende kinderen ben ik destijds toch voor mezelf begonnen . Ik ben gestart met het overnachtprogramma en heb leuke vluchten meegemaakt , later ook mindere met grote verliezen .  Toen ik in 2008 na de vluchten de duiven gesorteerd had kreeg ik op een nacht visite van een marter , er bleef er geen eentje over.  Aangezien ik dat laatste jaar toch twijfels had of ik wel door wilde met overnachtingsvluchten was dit het moment om terug te gaan naar het programma spel , zeker omdat J de Vries & Zoon aanboden dat ik een rondje uit de kwekers mocht halen . Hierdoor ,  maar ook geholpen door mijn beide broers maar weer overnieuw begonnen . In de club toch wel leuke prestaties neergezet , hoogtepunt voor mij was toch wel dat ik in acg 8 twee keer eerste ben geweest met de 09-1628841 gekweekt uit een koppel van Jan en Joldert de Vries. Zoals u al gelezen heeft zijn we weer als Gebr. Bron verder gegaan , we proberen elkaar aan te vullen waar dat nodig is .Ik wens iedereen goede vluchten met mooie aankomsten toe .

We zijn dit jaar begonnen met 15 weduwnaars (we vliegen alleen met doffers). We kweken ieder jaar meestal zo'n 40 jongen alleen dit jaar waren dat wat meer nl ook nog een 2o tal latere jongen. Onze doelstelling is om op de dagfondvluchten en de laatste (3) jonge duivenvluchten zo goed mogelijk te presteren wat niet wil zeggen dat we ook op de vitesse en midfond vluchten niet ons best doen. We bezitten op het erf waarvandaan we vliegen over een hok van ong. 4 X 8 mtr wat is verdeeld in een gedeelte voor de weduwnaars (2 X 3,5 mtr ), een hok voor de jongen ( 3,5 X 3,5 mtr ) en een kweekgedeelte ( 1,5 X 1,5 mtr ). Ook hebben we nog een voliere van 3,5 X 3 mtr. Bij Bart thuis staat nog zijn oude vlieghok waar we wat kwekers en voedsterkoppels hebben zitten.