fond kost veren

Vanmorgen eerst de vitesse vlucht vanuit Wijchen gehad deze verliep best wel vlot maar wel met enorme verschillen in snelheid.In de polder meer dan 2000 m per min. en hier zo rond de 1550 m.p.min. Dit was al een beetje een teken aan de wand voor de fond, dit werd een verschrikkelijke zware. Op moment van schrijven (19.25) nog maar 4 van de 15 thuis hopelijk komen er vanavond nog een paar door en morgenochtend natuurlijk. Straks om 22.00 uur de klok afslaan hopelijk heeft iedereen dan een paar duifjes. Het valt niet mee maar we moeten maar positief blijven en onthouden dat we ze zelf ingemand hebben en dat we niet met de vinger naar de lossingsverantwoordelijken moeten wijzen. Later meer! Update-- Zondag 's morgens nog 2 gekomen hebben nu 8 vd 15 missen vooral nog veel jaarlingen. Één van onze oude doffers die gister nog thuiskwam zit onder de olie vuurrode poten en allemaal vetvlekken op zijn veren. Hopelijk komt er in de loop van de dag nog een duifje thuis. Straks even te klok afslaan (11.00 uur) en even horen hoe het bij de andere sportvrienden lijkt hopelijk zijn ze daar iets beter nagekomen. Later meer!

Nog 7 doffers missen we van de fond waaronder enkele veelbelovende jaarlingen. Na vanmorgen geen duif meer gekomen, maar ja het leven gaat door vandaar gewoon de top tien van beide vluchten van dit weekend,te beginnen met de vittesse Wijchen 1 en 2 I.S en A Meester, 3 Gebr. Bron met vier van de zes in de punten,4 en 8 F TJ Jonker met vijftien ven de twintig in de punten super!, 5 H.Duin, 6 Comb.Oosterhof&Groen, 7 G.Spiekhout, 9 S vd Terp goed gedaan Willem en famillie en tenslotte 10 H.Houwer. De eerste drie van de stand vitesse onaang. 1 F.TJ.Jonker  2 Gebr Bron  3 Brugt & Harm Bron.

Dan de top tien van de fond 1 en 4  F.TJ.Jonker met zijn eerstgetekende voorop en dus ging de sneeuwbal eruit een mooi bedrag wat gewonnen werd door Luts en Fedde zelf dat wordt een rondje denk volgende week van harte gefeliciteerd mensen!!. 2, 3, 5 Gebr Bron op zich een mooie uitslag maar deze zouden we wel willen ruilen tegen de duiven die we nog missen, 6 I.s.& A.Meester met tien van de twintig in de prijzen kwamen ze daar in verhouding met de rest goed, 7 G.Spiekhout, 8 en 9 Henk Duin en tenslotte op plek 10 H.S. Stoelwinder.

Nou dan moet volgende week de knop maar weer om en zullen we proberen om de 14 doffers die we nog hebben er weer voor te krijgen. Morgenochtend komt de dierenarts onze jongen enten dus kunnen we ons vizier daar ook weer wat meer op gaan richtten.