Een prachtige vlucht

Afgelopen zaterdag beleefden wij een prachtige midfond vlucht. Twee vroege duiven (dit keer ook in groter verband) en de rest van de ploeg kwam als aan een touwtje thuis. Dit geeft ons ook veel vertrouwen voor de eerste fondvlucht van volgende week. Nadat we op de meldingssite van de Blauwband hadden gekeken dachtten we dat we om een vroege duif te draaien dit zo rond 12.50 moest gebeuren. Om 12.47 riep Bart daar is er één !! als een snoek dook ie naar binnen en om 12.47.15 werd hij geregistreerd. Het was de 2016 1029399 een jaarling doffer die nog niet zoveel had gepresteerd maar de vrijdags had ik nog tegen Bart gezegd dat deze ons wel eens kon verrassen maar we durfden hem niet aangewezen te zetten. Meteen aangemeld bij de Blauwband, hebben we toch nog even tweede gestaan. Dit betekende een 1e in de club tegen 322d een 2e in ons samenspel E1 tegen3904d en een 42e in Afd. Fryslän tegen 19075d. 

Dit is de stamboom van de 399 van vaderszijde zien we als grootouders de Bouke gekoppeld aan onze Lier duivin van moederskant zien we dat de grootvader van Fred vd Veen komt en die is van het soort van vd Stouwe & Douna.

Onze tweede was de 757 een directe zoon uit onze Sven gekoppold aan een duivin van Wim van Dijk via Durk Zandstra de man met zijn geweldige kweekhok. De top tien in de club was alsvolgt 1,2,8,10 Gebr.Bron  3,4,9 Albert en Iwan Meester Albert krijgt ze weer wat beter op de rails 5, Bouke Dam Bouke krijgt er weer een beetje zin in heb ik het idee gelukkig maar!!! en tenslotte 6 en 7 Brugt en Harm Bron ze blijven gevaarlijk die mannen. Volgende week dus de fond waarschijnlijk gaan er een stuk of 14 mee en dan hebben we er nog 7 voor de vitesse we hebben er nu al zin in!!.